Terug naar het overzicht

Een tweetal jaren geleden zijn wij een samenwerking gestart met Olivier Beyls van OBS Consult. Olivier overtuigde tijdens een sales meeting ons commercieel team dat hij hen beter kan maken. De opleidingen van Olivier Beyls hebben in twee jaar geleid tot een omzetstijging van 30%! Dit is mede te danken aan de aanpak van Olivier! OBS Consult, een aanrader!

Nadat Olivier de commerciële skills van de accountmanagers in kaart bracht met de skills-measuring tool van OBS Consult, maakte hij maatwerkopleidingen voor elk van deze commerciële medewerkers.

Het doel van elkeen hun maatwerkopleidingen was:

Naast bij elk nog even hun individuele sterktepunten belichten, elk hun groeipunten met deze opleidingen aanpakken.

Via de uitstekende technische productkennis die deze commerciële medewerkers sowieso al bezitten, kunnen ze nu elk hun technische kennis echt commercieel gaan valoriseren, dankzij de hen elk bijgebrachte commerciële kennis, die ze met een positieve spirit effectief zullen gaan toepassen (= arbeid) in het dagdagelijkse werkveld.

Verleden week vrijdag kregen deze accountmanagers dan ook elk hun 2.0 commerciële opleiding van Olivier.

Het leuke was dat het een “cascade” aan de opleidingen betrof, met een positieve wisselwerking tussen technische- en commerciële opleidingen en dito kennis.

Technisch opleiding (op basis van elk hun eigen grondige technische kennis) werd er gegeven door de accountmanagers zelf, aan hun eigen klanten, die op bezoek waren in het bedrijf.

De commerciële opleiding werd vervolgens gegeven door Olivier van OBS Consult, aan de accountmanagers die net hun technische opleiding hadden gegeven aan hun eigen klanten aanwezig in het bedrijf.

Zo kunnen de accountmanagers vanaf deze week, de door henzelf technisch opgeleide klanten gaan bezoeken, met de door Olivier aan hen bijgebrachte commerciële kennis over hoe ze die gesprekken commercieel optimaal met (en bij) hun klanten kunnen aanpakken.

Van een mooie wisselwerking gesproken dus!

Comm opleiding WSB
Terug naar het overzicht